Kirjoittaja toimii Suomen Vapaakirkon Nuorten (SVN) nuorisotyönjohtajana. Kuva: Nana Kivimäki.

Ensimmäinen aktioni oli 90-luvulla Venäjän Terijoella. Kohteena oli lastenleiri, johon tuotiin satoja lapsia Pietarin orpokodista. Saimme pitää opetushetkiä, valokuvauspajaa, hygieniavalistusta ja muuta – mutta ehdottomasti koskettavinta olivat lapset, jotka halusivat vain tulla syliin. Paikalliseen kasvatustyyliin ei leirillä tai orpokodissa kuulunut sylittely. Lapset kasvatettiin kovuuteen ja pärjäämiseen. Parasta evankeliointia taisikin olla nurmikolle istahtaminen. Lapset parveilivat heti ympärillä kilpaillen pääsystä aikuisen syliin. Leirin johtaja, vanha kommunistimies, sanoikin: ”Minut on kasvatettu ateistiksi enkä enää muutu, mutta kertokaa te lapsille Jumalasta. Heidän kuuluu saada tietää paremmasta.” Niinpä.

Edelleen maailman lasten tulee kuulla rakastavasta Taivaan Isästä. #thelegacyproject kutsuu ottamaan maailman lapset syliin. Siksi minä olen mukana.

-Tommi Koivunen