Kuva: ”Buddhalaismunkki siunaa naisen, joka on juuri tuonut ruokauhrin temppeliin”

Ei vain pelkkiä numeroita

En tiedä sinusta, mutta minulle numerot, luvut ja tilastot ovat tapa hahmottaa maailmaa. Kuinka monta ihmistä maailmassa on, kuinka montaa ihmistä jokin asia on koskettanut, miten moni on saanut apua ja niin edespäin. Tilastoissa on kuitenkin yksi ongelma – ne eivät kerro yksittäisen ihmisen tarinaa ja niiden on sen vuoksi helppo jäädä vain pelkiksi numeroiksi. 

On kaksi lukua, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet elämääni ja ne ovat syöpyneet mieleeni pysyvästi. Luvut ovat kolme miljardia ja 57 000. Ne liittyvät toisiinsa ja toisaalta laittavat minut haukkomaan henkeä. Nämä luvut saavat minut ajattelemaan, että tämä ei voi mitenkään pitää paikkansa. Ensimmäinen luku kolme miljardia kertoo, kuinka monta ihmistä maailmassa on, joilla ei ole mahdollisuutta kuulla sanomaa Jeesuksesta, koska heidän parissaan ei asu kristittyjä, jotka voisivat heille kertoa. Toinen luku taas kertoo sen minkälaisella vauhdilla tämä vähiten tavoitettujen ihmisten määrä kasvaa päivittäin. Sanoinko päivittäin? Juuri niin, vähiten tavoitettujen ihmisten määrä kasvaa joka päivä 57 000 ihmisellä.

Nyt, kun kissa on nostettu pöydälle, on hyvä kysyä mitä sitten? Mitä merkitystä tällä on minun elämälleni? Jokainen numero on ihminen, jolla on oma tarinansa. Jokainen numero on ihminen, jota Jumala rakastaa ja jonka Jumala haluaa tulevan tuntemaan Hänet. Me kristityt olemme se palapelin palanen, joka voi yhdistää sanoman Jeesuksesta ja ihmisen, joka ei vielä tunne Jumalaa.

Jumala on luonut sinut kuten minutkin tarkoitusta varten (eli elämään yhteydessä Häneen) ja käyttämään ne lahjat ja mahdollisuudet tuomalla Hänelle kunniaa (Ef. 2:10). Emme ole täällä sattumalta. Voimme halutessamme olla se puuttuva palapelin palanen, tai voimme laittaa päämme pensaaseen ja ajatella, että se menee pois, kunhan en ajattele sitä.

Minä en voi tavoittaa kolmea miljardia ihmistä yksin, mutta voin tavoittaa yhden ihmisen kerrallaan, ja opettaa hänet puolestaan tavoittamaan taas yhden. Jätämme jäljen tähän maailmaan, halusimme tai emme. Minä ja sinä voimme itse omilla teoillamme ja valinnoillamme päättää minkälaisen jäljen jätämme tähän maailmaan.

Arno Alajoki

”Kirjoittaja on teologi, joka on palvellut lähetystyössä lähetyslaiva Douloksella, maahanmuuttajatyössä Isossa-Britanniassa ja innostaa kristittyjä palvelemaan omilla lahjoillaan Jumalan valtakunnassa. Tällä hetkellä hän toimii lähetysjärjestö Operaatio Mobilisaation toiminnanjohtajana.”