Ajoitko ohi omasta kutsumuksestasi?

Hengellisessä tsemppauspuheessa toistetaan paljon siitä, miten Jumala on luonut jokaisen tarkoituksella ja antanut jokaiselle oman homman, jota sanotaan kutsumukseksi. Itsekin toistan usein samaa. Silti monet, tai ainakin minä, pelkään ohittaneeni sen tärkeän hetken, jättäneeni tarttumatta minulle tarjottuun mahdollisuuteen. Aivan kuin minä voisin pilata Jumalan antaman pelipaikan.

Toinen usein toistuva totuus on, että jokaisena päivänä meillä on uusi mahdollisuus. Uusi ja vanha elämä eroavat toisistaan aina, kun pyydämme syntejämme anteeksi ja saamme todeta olevamme edelleen oikeilla raiteilla. Jeesus on edelleen kapteenina tässä elämäni laivassa eikä hän ole muuttanut suunnitelmaansa.

Aivan samalla tavalla kuin Jumala on antanut anteeksi syntimme, meidän täytyy päästää irti menneistä. Tosin luulen, ettei hän ole ottanut aivan yhtä raskaasti niitä meidän missaamia pelipaikkoja, kuin miltä meistä itsestämme tuntuu. Me ihmiset elämme niin voimakkaasti tässä hetkessä ja menneissä kokemuksissa, emmekä kykene näkemään kokonaiskuvaa samoin kuin Jumala.

Ehkä se kokemuksesi, että olet jättänyt tarttumatta mahdollisuuteen, onkin tärkeä osa siinä, että tästä hetkestä eteenpäin tavoittelet rohkeammin omaa juttuasi. Jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta valmennustoiminnasta, niin sanottaisiin, että virheet ovat tärkeitä, koska virheistä oppii parhaiten. Et voi pilata omaa kutsumustasi, se mikä on sinulle varattu Jumalan suunnitelmassa, pysyy sellaisena. Se kuuluu samaan pakettiin armon, anteeksiannon ja pelastuksen kanssa. Saat tarttua siihen joka päivä uudestaan.

Johanneksen evankeliumissa Jeesus puhuu opetuslapsille vertauskuvalla, miten hän on viinipuu ja me olemme sen oksat. Opetuksesta olen viime aikoina miettinyt erityisesti tätä yhtä lausetta:

Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. (Joh. 15:16)

Toisin sanoen olisi vähän hölmöä ajatella, että oksa voisi valita mistä puusta kasvaa.
Jumalan suunnitelma ei ole jokin päämäärä, sijainti kartalla, arvoasema tai työtulos. Olennaista on meidän suhteemme häneen. Hänen suunnitelmansa on, että me elämme hänen lähellään, hänen tahtonsa mukaan ja teemme hyviä asioita. Et voi vahingossa ajaa kutsumuksesi ohi.

The Legacy Project on todella hyvä mahdollisuus lähteä tutkimaan ja kokeilemaan, miltä Jumalan suunnitelmassa mukana oleminen näyttää. Oli sitten motiivisi seikkailunhalu tai uusien kavereiden saaminen, Jumala voi käyttää jokaista, joka rakastaa Jeesusta.

Tatu Kekkonen
Kirjoittaja on muusikko ja viestinnän ammattilainen, joka työskentelee lähetysjärjestö OM:ssä.
www.om.org